CK Šaryk Černolice: Stanovy

Stanovy Cyklistického klubu Šaryk Černolice dle zákona zákon č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů

Název  Cyklistický klub Šaryk Černolice, zkratka CK ŠČ
Sídlo Pavel Schmidt, Černolice č. 132, PSČ 252 10, pošta Mníšek pod Brdy, Středočeský kraj 
Cíl činnosti Pořádání sportovních a politicko-společenských akcí. 
Práva a povinnosti členů Členem Cyklistického klubu Šaryk Černolice (dále jen "klubu" či "CK ŠČ") se může stát ten, kdo se řídí stanovami klubu a dodržuje všechna ostatní ustanovení, které schválí Výroční členská schůze. Člen CK ŠČ má právo účastnit se všech akcí klubu a reprezentovat jej jak na společenských, tak sportovních akcích. Člen může být vyloučen pouze tehdy, souhlasí-li s tím nadpoloviční většina všech členů CK ŠŽ. Člen je také automaticky vyloučen v případě, že nezaplatí roční členský příspěvek. Člen je povinen zaplatit členský příspěvek vždy nejpozději do 31. ledna kalendářního roku.
Orgány Nejvyšším orgánem je Výroční členská schůze (dále jen "VČS"). Schvaluje všechny řídící akty včetně stanov, rozpočtu klubu a kontroluje jeho hospodaření. každý rok volí předsedu i pokladníka klubu. Účast na Výroční členské schůzi je právem každého člena CK ŠČ. Výroční členská schůze se koná min. jednou ročně v polovině listopadu každého kalendářního roku. Musí to být sobota. Přesný termín je ta listopadová sobota, která se nejvíce blíží datu 15. 11. V daném roce. Termín 15. 11. 2003 je první výroční členskou schůzí klubu a zároveň zakládající schůzí klubu. V případě nutnosti je možno svolat mimořádnou členskou schůzi. Tu může vyvolat buď předseda, nebo 1/3 členů písemnou žádostí. V takovém případě je předseda svolat mimořádnou členskou schůzi do 14 dnů ode dne předání žádosti. 
Funkcionáři Mezi jednotlivými Výročními členskými schůzemi řídí činnost CK ŠČ jeho předseda, který je oprávněn vystupovat jeho jménem. Předseda může svým zastupováním pověřit pokladníka klubu. Pokladník vede evidenci všech členů CK ŠČ a vybírá od nich členské příspěvky. 
Způsob voleb Schvalování řídících aktů probíhá aklamací. Volby předsedy a pokladníka jsou tajné. Schvalování a volby jsou platná tehdy, pokud pro ně dala svůj hlas více než polovinu členů usnášeníschopné Výroční členské schůze. Ta je usnášeníschopná, pokud se jí účastní více než polovina všech členů klubu. 
Hospodaření Zásady hospodaření se řídí pravidly jednoduchého účetnictví. S prostředky CK ŠČ je oprávněn nakládat pokladník klubu. S penězi CK ŠČ je povinen nakládat podle zákonných ustanovení a rozhodnutí Výroční členské schůze. Členské příspěvky za kalendářní rok činí 100 Kč na jednoho člena. Zdrojem příjmů CK ŠŽ mohou být i sponzorské dary. Z těchto příjmů se hradí jednotlivé akce CK ŠČ dle rozhodnutí VČS Či mimořádné členské schůze. Samostatně může rozhodovat o výdajích do 100 Kč v jednom měsíci. V případě, že pokladník není schopen po dobu 30 dní vykonávat své úkoly, přebírá na sebe jeho povinnosti předseda CK ŠČ Kontrolu hospodaření provádí Výroční členská schůze.